Nadaljuj


SPOŠTOVANI GOSTJE!

IZREKAMO VAM ISKRENO DOBRODOŠLICO!

ŽELIMO, DA BI SE V NAŠEM OKOLJU ODLIČNO POČUTILI IN DA BI SI BIVANJE PRI NAS ZAPOMNILI PO PRIJETNIH DOŽIVETJIH.


Naša Restavracija Tabor in Apartmaji Tabor sta v letu 2021  pridobila okoljski znak »GREEN KEY/ ZELENI KLJUČ«, ki je vodilni standard odličnosti na področju okoljske odgovornosti in trajnostnega delovanja v turistični industriji, in pomeni zavezanost podjetij, da spoštujejo stroge kriterije, ki jih je določila Mednarodna fundacija za okoljsko vzgojo FEE. S pridobitvijo znaka smo dobili priznanje za


ODLIČNOST NA PODROČJU OKOLJSKE ODGOVORNOSTI IN TRAJNOSTNEGA DELOVANJA.


Izjavljamo, da:

  • ravnamo okolju prijazno na vseh področjih našega poslovanja,
  • o pomenu trajnostne naravnanosti osveščamo naše obiskovalce, goste,   prijatelje in sorodnike, ter
  • nenehno iščemo nove rešitve za odgovorno ravnanje z naravnimi viri in za učinkovito rabo električne ter toplotne energije.


Takšno ravnanje je predvsem in najprej koristno za naravno okolje. V večini primerov gre pri tovrstni skrbi za okolje za majhne ukrepe, ki za nikogar od nas ne pomenijo velikega napora ter odrekanja ugodju. Potrebna so le preprosta in komaj opazna dejanja. A če se jih lotimo vsi skupaj, lahko spremenimo svet na bolje in ga zanamcem pustimo takega, kot smo ga dobili od prednikov.  

Zaradi navedenega se zaposleni z »okoljskimi iskricami« zavezujemo k odgovornemu ravnanju do okolja, k čemur nagovarjamo tudi goste. Pomemben pogoj za pridobitev znaka Zeleni ključ je namreč prav osveščanje. Hvaležni bomo, če boste nasvete upoštevali in tako skupaj z nami prispevali k ohranitvi okolja. Veseli pa bomo tudi vaših pripomb in predlogov - upoštevali jih bomo v največji možni meri oz. jih posredovali na naslove pristojnih institucij.

VARUJTE NAŠ PLANET! ODLOČITE SE LAHKO SAMI!


PRIHRANITE VODO!

  • zapirate pipe medtem, ko si umivate zobe ali se brijete
  • ne uporabljate WC školjke za odmetavanje smeti
  • pri tuširanju zapirate vodo medtem ko se milite
  • se vedno prepričate, da so pipe popolnoma zaprte
  • sporočite na Recepcijo, v primeru da opazite puščajočo pipo ali kotliček

PONOVNO UPORABITE SVOJO BRISAČO!

Hoteli po vsem svetu za pranje brisač, ki so bile uporabljene samo enkrat, vsak dan porabijo na tone detergentov in milijone litrov vode. Vala vam, da nam pomagate pri varčevanju z energijo in vodnimi viri, ker ponovno uporabite svoje brisače. Obesite brisačo na radiator ali obešalnik, če jo želite ponovno uporabiti. Če želite, da vam brisačo zamenjamo, jo enostavno pustite na tleh.


VARNO JE PITI VODO IZ PIPE!

Veste kako čudovito je piti vodo direktno iz pipe? Pri nas je to mogoče!


VARČUJTE Z ENERGIJO!


Ne pozabite!

Ugasnite luči v sobi in kopalnici, klimo ter televizijo, ko odhajate iz sobe.


LOČUJTE ODPADKE!


Odpadke ločujemo zaradi našega in vašega dobrega počutja ter zaradi varovanja našega okolja. Naši koši za smeti so označeni z barvami za ločeno zbiranje odpadkov.